Dagbog 2024

Lufte sejl på Limfjorden

Som en tradition sejlede vi ud en dag i november for at tørre og lufte sejlene, før sæsonen officielt sluttede. I årevis har vi været heldige at finde en dag med ideelle forhold til dette, og i år var ingen undtagelse. Selvom vejret var gråt, var det tørt, og vinden på 5 m/s skabte de perfekte rammer for en rolig og hyggelig tur på vandet. Vi nød sejladsen og brugte tiden på at tænke tilbage på de mange gode oplevelser, vi har haft i årets sejlsæson.

Læs mere »

Bundmaling – hvad var problemet

I dag har vi fået svar fra Hempel om, hvad der gik galt med vores Hempel Silic One-projekt. Det viste sig, at selvom vi overholdt reglerne om maksimalt 30 dage mellem lagene af Light primer, var der en vigtig detalje, vi ikke var klar over.

Læs mere »

Til Hals efter fortøjringer

Vejrmeldingen havde lovet en dag med fantastisk vejr, og vi blev hurtigt enige om at bruge dagen på at sejle til Hals for at hente vores faste fortøjringer. Klokken 9 passerede vi broerne og satte kursen mod Hals. Vinden var næsten fraværende, så vi sejlede for motor, men vejret var helt vidunderligt – man skulle tro, det var midt på sommeren.

Læs mere »

Nibe til Aalborg

Formiddagen tilbragte vi i Nibe, en hyggelig, charmerende havneby med maleriske gader, smuk natur og en dejlig maritim atmosfære. Ved 14-tiden sejlede vi mod Aalborg. Straks efter at vi forlod Nibe, satte vi sejlene og stoppede motoren. Det første stykke tid sejlede vi kun for sejl, men senere måtte vi kombinere både sejl og motor. Da vi ankom til Aalborg, blev båden fortøjret på sin nye faste plads.

Læs mere »

Dejlig tur til Nibe

Lidt efter frokost besluttede vi os for at tage en weekendtur til Nibe, og det viste sig at være en fantastisk idé. Så snart vi var ude af havnen, satte vi sejlene og slukkede motoren. Det var en fornøjelse at mærke, hvordan Fru Bibi igen sejlede godt og holdt farten, efter at vi havde fået ordnet bunden.

Læs mere »

Op af vandet til gennemsyn

Omkring kl. 9 blev Fru Bibi løftet op på land på Aalborg Yacht Værft, og vi var spændte på at se, hvor slemt det stod til med begroningen på bunden. Det viste sig at være værre, end vi havde frygtet. Det meste af bundmalingen var faldet af, og vi kunne se, at det var det sidste lag primer, der havde sluppet og taget bundmalingen med sig. Værftet tog prøver af de løse rester, som stadig sad på båden, og disse skulle sendes til Hempel for nærmere analyse.

Læs mere »

Langsom tur til Aalborg

Finn sejlede fra Hals omkring kl. 9 med kurs mod Aalborg. Ved kl. 13 kom han igennem broerne, på hele turen kunne han virkelig mærke, hvor sløv båden var blevet på grund af begroningen. Det var tydeligt, at båden ikke længere sejlede, som den plejede, og farten var væsentligt nedsat. Vi var nu spændte på at få båden løftet op på værftet og finde ud af, hvad der præcis var sket, og hvor slemt det stod til med begroningen.

Læs mere »

Problemer med søtoilet

Vi havde bemærket, at søtoilettet gradvist blev dårligere til at tage vand ind, og pludselig kom der en voldsom lyd fra det. Vi var sikre på, at det havde suget noget ind gennem indtaget, men vi kunne ikke regne ud, hvad det var. Finn gik straks i gang med at afmontere alle slangerne og rense dem, men fandt ingen blokering. Der var kun én løsning tilbage: Finn måtte i vandet for at tjekke indtaget udefra.Da Finn kom op, kunne han fortælle, at det meste af bådens skrog var begroet med ruer og muslinger, som havde tilstoppet indtaget til toilettet. Vi havde faktisk også lagt mærke til, at båden var blevet langsommere, når vi sejlede, men havde ikke forbundet det med begroning. Det var overraskende, især med den nye bundmaling, som burde have forhindret det.Vi kontaktede straks Hempel og Aalborg Yacht Værft, og de rådede os til at få båden løftet op, så de kunne undersøge problemet nærmere og finde ud af, hvorfor bundmalingen ikke havde virket som forventet. Vi var på det tidspunkt rigtig glade for, at vores båd var med i Hempel Silic One-projektet som undervisningsbåd – det betød, at vi ikke selv skulle stå for regningen for undersøgelsen og vedligeholdelsen.

Læs mere »

Weekendtur til Hou

Efter arbejde fredag satte vi kurs mod båden i Hals. Før vi gik ombord, tog vi forbi Kvickly for at hente vores traditionelle fredags-stjerneskud, hvilket lagde grundstenen for en rigtig dejlig aften. Lørdag morgen opdagede vi, at der var problemer med søtoilettet, og vi mistænkte, at en vandmand var blevet suget ind i systemet. Det krævede lidt tid at få ordnet, men vi klarede det. Bagefter kiggede vi på hinanden og blev enige om, at det var tid til en spontan tur til Hou havn. Vi satte straks sejl, så snart vi forlod Hals havn, og nød en skøn og afslappende sejltur. Ved ankomsten til Hou var der masser af plads, og vi fandt en perfekt plads, hvor vi kunne ligge langskibs. Hou havn er en lille, men utrolig hyggelig havn, hvor der sker en hel del—folk padler rundt på paddleboards, der er en fantastisk badestrand, et havnebad og endda en sauna på kajen. Aftenen blev nydt i fulde drag med udsigt over Kattegat, oplyst af et smukt måneskin. Søndag morgen startede vi med en frisk løbetur i de naturskønne omgivelser. På vej tilbage til Hals var vinden imod os, så vi måtte sejle for motor. Da vi kom tilbage til Hals, spiste vi en lækker frokost og hyggede os resten af dagen i havnen. Det var en fantastisk weekend.

Læs mere »

Ferie tilbageblik på vej mod Hals

Vi sejlede fra Bønnerup kl. ca. 8. Det var, som det har været på hele ferien, en smuk morgen. Straks vi var ude fra havnen, satte vi sejl. Nu var det det sidste stykke på ferie-turen, og vi var på vej til Hals. Vi nød den friske luft og de blide bølger, mens vi snakkede om alle de fantastiske oplevelser, vi havde haft undervejs. Turen havde været fyldt med smukke landskaber, spændende havne, og vi havde mødt mange søde og imødekommende mennesker, som delte vores interesse for sejlads.Vi kunne ikke undgå at tænke på, hvor heldige vi havde været med vejret og de rolige forhold til søs. Vores båd, Fru Bibi, havde været en trofast følgesvend på denne uforglemmelige rejse. Omkring kl. 14 nåede vi til Hals, vores hjemhavn. Vi fik hurtigt fortøjret båden og begyndte at pakke vores ting ud. Selvom vi var lidt trætte efter turen, var vi fulde af glæde og tilfredshed. Vi glæder os allerede til næste eventyr til søs med Fru Bibi og til at skabe flere minder sammen. Nu var det tid til en kaj-bajer.

Læs mere »

Sol varme marsvin Bønnerup

Vi besluttede at sejle til Bønnerup og tog afsted fra Ebeltoft ved sekstiden. Det var igen en flot morgen uden vind, så motoren måtte klare fremdriften. Lidt før Grenaa spottede vi en masse marsvin – omkring 10 til 15 fordelt på turen. Ved to-tiden ankom vi til Bønnerup havn og fandt en god plads til at fortøje Fru Bibi. Solen bagte hele dagen, så det varede ikke længe, før vi hoppede under bruseren for at køle af. Aftenen tilbragte vi i cockpittet med et glas afkølende rosé, og nød den rolige stemning.

Læs mere »

Delfin show på turen til Ebeltoft

Vi startede dagen stille og roligt på Tunø, nød morgenmaden og behandlede de mange myggestik fra gårsdagens gåtur. Klokken otte kastede vi fortøjringerne og satte kurs mod Ebeltoft. Lige uden for havnen oplevede vi en magisk stund, da en delfin lavede et imponerende show, hvilket skabte stor begejstring ombord. Efter at have set delfinen et stykke tid, satte vi sejl og sejlede mod Ebeltoft. Vinden var næsten perfekt, og det blev en flot tur. Ved middagstid ankom vi til Ebeltoft havn og fandt en super plads. Eftermiddagen blev brugt på sightseeing i den charmerende by, hvor vi også nød en velsmagende IPA fra Ebeltoft Bryghus. Dagen blev rundet af med et par lækre bøffer på grillen. Ja, den danske sommer kan virkelig noget – det var en dag fyldt med oplevelser og afslapning i dejlige omgivelser.

Læs mere »

Marsvin i Lillebælt på turen til Tunø

Vi forlod Fredericia ved sekstiden, og straks vi kom ud i Lillebælt, kunne vi se flere marsvin. På et tidspunkt så vi en flok på seks, hvilket gjorde os glade ved det smukke syn. Vi satte sejl og sejlede for vinden det meste af turen til Tunø. Halvvejs bemærkede vi en stor flok måger samlet i vandoverfladen, hvor de fangede en masse små fisk. Det var sjovt at se på. Lidt før Tunø hørte vi et fly og kunne se, at det var et af de nye F-35 jagerfly, som det danske flyvevåben har anskaffet sig. Kl. 12:30 ankom vi til Tunø havn, som var tæt pakket, så vi lagde os udenpå en anden båd. Efter at have betalt havneafgiften og spist frokost, gik vi i gang med at udforske øen. Vi fulgte en sti, der gik hele øen rundt, en fantastisk flot tur på 8,5 kilometer. Til sidst besøgte vi en lokal grøntsagsbod, som altid er et besøg værd. Her købte vi en pose nyopgravede Tunø-kartofler. Det var virkelig en dejlig dag.

Læs mere »

Gennem Lillebælt til Fredericia

Vi sejlede fra Dyvig omkring kl. 6 på en smuk morgen, hvor mosekonen bryggede. Da der ingen vind var, gik hele turen for motor. Undervejs så vi både marsvin og sæler, hvilket er sjældent for marsvinene. Der var meget bådtrafik under de to Lillebælts broer. Ved ankomsten til Fredericia lystbådehavn fyldte vi dieseltanken, fandt en god plads og nød en Kaj bajer. Efter en indkøbstur til Netto og et dejligt bad kunne vi slappe af. Det var en dejlig dag.

Læs mere »

Fra Flensburg til skønne Dyvig

Efter en dag i Flensburg var vi enige om at sejle til Dyvig, som er en naturskøn oase på nordals. Kl 6 tog vi afsted, det var en flot morgen. Turen ud gennem Flensborg fjord var næsten uden vind så det blev både motor og sejl. Efter fjorden fik vi vind fra vest og motoren blev stoppet de næste par timer. Vi kom igennem broen i Sønderborg sammen med en masse andre både, og nu sejlede vi ind i smukke Alssund det er altid en oplevelse. Ved et tiden kom vi til Dyvig hvor vi havde planlagt at lægge anker, men det viste sig at kæden havde sat sig fast, find havde glemt at tjekke om ankerspil virkede i foråret ups. Vi blev enige om ikke at lægge for Anker og fandt en plads inde i havnen. Efter vi havde lagt til fik Finn fikset fejlen på ankerspil og nu var der dømt afslapning

Læs mere »

Og så til Flensburg

Vi forlod Wassersleben Marina ved ni tiden og sejlede mod Flensburg havn i solskin og stille vejr. Da turen var kort, blev tov og fender blot lagt på dækket i stedet for at pakke dem væk. Efter knap en time nåede vi Flensburg havn, hvor vi fandt en god plads tæt på centrum. Om eftermiddagen satte vi gummibåden i vandet og sejlede rundt for at kigge på gamle træskibe. Vi ledte også efter vores tyske naboer fra sommerstormen 2023 i Aarhus, men de var ikke til at finde. Efter at have fået gummibåden på plads, nød vi tyske specialiteter. Først en Flensburger øl og senere en Wienerschnitzel på Das kleine restaurant. Det var endnu en dejlig dag.

Læs mere »

Sejltur til Wassersleben Marina en våd omgang

Vi besluttede at sejle til Wassersleben Marina for at proviantere hos Fleggaard. Klokken 6 sejlede vi fra Maasholm. Der var en fin vind, så vi satte sejl og stoppede motoren. Vi havde klogt taget regnbukser på, og det viste sig at være en god idé, for snart begyndte det at regne kraftigt. Vi måtte også finde gummistøvlerne frem. På grund af regnen fik vi desværre ikke taget mange fotos, da mobiltelefonerne lå i tørvejr, hvilket var ærgerligt, da Flensborg Fjord er utrolig smuk at sejle i. Ved frokosttid nåede vi Wassersleben Marina og fandt en god plads. Havnen er mest kendt blandt danske sejlere for sin nabo, Fleggaard, men området byder på meget mere: flot natur, en god badestrand og meget mere. Den imødekommende havnemester, der altid tager imod med et smil og husker os fra tidligere besøg, gjorde opholdet endnu bedre. Vi blev enige om, at næste år skal denne havn besøges i flere dage, så vi kan udforske og nyde området ordentligt.

Læs mere »

Mange både på vandet Marstal til Maasholm i Tyskland

Efter en dejlig dag og aften i Marstal var vi klar til at sejle videre. I løbet af dagen havde en båd med nogle unge mennesker lagt sig ved siden af os og fortøjret deres båd til vores. Vi aftalte med dem at sejle klokken 6, og de stod op med et smil og hjalp os med at få båden fri. Vi var mange både der forlod havnen samtidig, og Birthe talte mindst 30 på samme tid. Vejrmeldingen havde lovet vest-nordvest vind, men i stedet kom vinden fra vest-sydvest, så vores Volvo Penta-motor måtte arbejde hele turen. Ved indsejlingen til Maasholm var vandet fyldt med skibe, der var hvide sejl overalt og nogle enkelte motorbåde. Da vi nåede havnen, fandt vi hurtigt en god plads og fik fortøjret ordentligt. Efter endnu en flot dag på vandet hvor Østersøen viste sig fra sin bedste side. Vi benyttede anledningen til at få vasket tøj og nød roen efter den spændende sejlads. Det var en perfekt afslutning på en dejlig tur.

Læs mere »

Ærø overfyldt Marstal

Vi besluttede at sejle til Marstal og slap trosserne omkring klokken fem. Det var en smuk morgen, og vi satte sejl. I begyndelsen var der næsten ingen vind, men senere kom vinden, og vi kunne slukke motoren. Da vi nåede Storebælt, drejede vinden mod syd, og vi fik modvind, så motoren måtte startes igen og kørte resten af turen. Ved ankomsten til Marstal var havnen næsten fuld, og det var svært at finde en plads, men det lykkedes til sidst. Vi undrede os over, hvorfor havnen var så overfyldt, men fandt senere ud af, at forsikrede i Søassurancen Danmark kunne ligge gratis fem dage på Ærø. Da vi ikke var forsikret der, måtte vi betale for vores ophold. Det forklarede den store overfyldning.

Læs mere »

Farvel Nykøbing F. og turen går til Kragenæs

Dagen startede med et besøg hos Birthes far for at sige farvel for denne gang. Når vi er i havn, bruger vi ofte vores el-løbehjul til at komme rundt. På vej tilbage til båden stoppede vi ved Føtex for at købe ind. Sidste år besøgte vi Kragnæs havn og så Dodekalitten, som gjorde et stort indtryk på os, så vi var enige om at se den igen.Planen var først at sejle til Guldborg og overnatte der, for næste dag at sejle til Kragnæs havn. Vi sejlede fra Nykøbing lidt før klokken 12 med en blanding af sejl og motor. Da vi ankom til Guldborg, forsøgte vi at finde en god plads, men alle var optaget, så vi besluttede at sejle videre til Kragnæs. Det var lidt irriterende, fordi broen først skulle åbne klokken 14, og klokken var cirka 13:35. Vi satte brofaget og gjorde klar til at vente, men brovagten viste sig fra sin bedste side og åbnede broen for os med det samme.Efter at have passeret broen, satte vi sejl og stoppede motoren, og vi fik en fantastisk sejlads resten af vejen til Kragnæs. Vi fandt hurtigt en god plads, fortøjede, og så var det tid til en kajbajer. Dagen blev afsluttet med en hyggelig aften, hvor vi glædede os til endnu en tur til Dodekalitten dagen efter.

Læs mere »

Sommertogt-tradition Nykøbing F.

Nu kom vi til en af sommerens traditioner, nemlig turen til Nykøbing F, hvor vi skulle besøge Jens Åge, Birthes far. Vi sejlede fra Kalvehave Havn cirka klokken 06.30, og det blev virkelig en magisk sejlads med høj solskin og ingen vind hele vejen. På visse strækninger var vandet helt tykt af vandmænd, og i Guldborgsund var der som sædvanlig masser af ålegræs i vandet. Før vi nåede Guldborgsund, så det et sted ud som om, der var sne på landet, men det var tusindvis af svaner – et virkeligt flot syn.På turen passerede vi også nybyggeriet af Storstrømsbroen, hvilket var spændende og krævede tæt navigation. Klokken 13 ankom vi til Nykøbing og fandt hurtigt en god plads til båden. Nu skulle vi bare i land og besøge Jens Åge. Efter besøget sluttede vi dagen af med sightseeing i vores gummibåd, hvor vi nød de sidste timer på vandet. 

Læs mere »

Gennem Bøgestrømmen til Kalvehave havn

Vi sejlede fra smukke Præstø omkring klokken 11. Det var en skøn tur, og da vi kom ud i Præstø Fjord, var der god vind, så vi satte sejl. Vinden tog hurtigt til, og vi måtte sætte det første reb i storsejlet. Bøgestrømmen er et snævert farvand med meget lav dybde, hvilket de fleste sejlere kender til. Vores ekkolod viste flere gange kun 20 cm vand under kølen, så vi sejlede kun for motor i Bøgestrømmen.Klokken cirka 15 nåede vi Kalvehave havn og fandt hurtigt en dejlig plads. Kalvehave havn er utrolig hyggelig, og vi var så heldige at opleve linedans på kajen, hvilket var meget underholdende. Kalvehave havn kan varmt anbefales. 

Læs mere »

Køge til skønne Præstø

Sidst på formiddagen besluttede vi at sejle til Præstø. Vi tankede diesel og satte kursen ud på den blå hylde. De første par timer gik det fint for sejl, men derefter måtte vi starte motoren og sejle i stik modvind resten af turen. Indsejlingen i Præstø Fjord er utrolig smuk. Vi fandt en god plads i havnen, men med vinden ind fra agter blev det en udfordring at lægge til. Vinden drillede en del, men heldigvis sprang en lokal op og hjalp os. Med hans assistance fik vi lagt til uden større problemer. Trods udfordringerne med vinden var det en dejlig tur og en flot ankomst til Præstø.

Læs mere »

Strikketøjet og blinde passager

Vi sejlede fra København omkring klokken seks en smuk morgen. Som de optimister vi er, satte vi straks sejl i håb om god vind. Desværre var der ikke meget vind, så vi måtte bruge motoren det meste af vejen. Birthe fandt hurtigt sit strikketøj frem og begyndte at strikke sokker. For hende er strikning ren terapi, især når vi sejler. Efter et par timer blev vi pludselig invaderet af tusindvis af små fluer, som kriblede og krablede overalt. De forsøgte at komme ind alle vegne, hvilket var virkelig irriterende.

Læs mere »

Hygge og farvel til Lars

Birthe ankom til København ved 12-tiden med bus fra Aalborg. Nu havde hun ferie og kunne være med på resten af turen. Mette og hendes mor kom for at hente Lars, som havde forberedt en lækker frokost, som alle nød ombord på Fru Bibi. Efter frokosten sagde vi farvel til Lars, og Birthe flyttede ind på skibet. Finn takkede Lars for det dejlige og hyggelige selskab i ugen, der var gået. Birthe var nu klar til at nyde ferien og sejladsen sammen med Finn. De ser frem til de kommende dage på vandet.

Læs mere »

Stille og rolig morgen!!!

Finn og Lars tog det stille og roligt om morgenen og gik begge en tur på land. Da Lars kom tilbage til båden, så han en mand på kajen, der ikke virkede særlig glad. Lars tænkte ikke videre over det, indtil manden spurgte, om det var hans båd. Det viste sig, at de havde misforstået tidspunkterne; pladsen var ledig til klokken 9 om morgenen, ikke klokken 19 om aftenen. Manden kunne derfor ikke komme til sin plads. Da Finn kom tilbage, smed de straks trosserne og sejlede mod Svanemøllen i København. Det blev den store selfie-dag, hvor begge skulle have et selfie med Kronborg om styrbord. Det var en flot dag med spejlblankt vand og ingen vind – virkelig sommer på Øresund. Turen mod Svanemøllen gik glat, og både Finn og Lars nød det smukke vejr og den rolige sejlads, der perfekt afrundede deres uheldige morgenstart.

Læs mere »

Magssejlads Ebeltoft til Helsingør

Finn og Lars sejlede fra Ebeltoft mod Helsingør omkring kl. 6, med mulighed for at dreje af til en anden havn på Nordsjælland, hvis de blev trætte. Det var en flot sejlads, og båden fungerede perfekt. Som dagen gik, kom Lars i sejler-mode og nød både sejladsen og det gode vejr. Der var ikke meget vind, så motoren var i gang det meste af turen. Da Kronborg kom til syne, oplevede Lars den specielle følelse, som mange sejlere kender, når det gamle slot dukker op i horisonten. Ved 18:30-tiden anløb de Helsingør og fandt en god plads, der var ledig til næste dag kl. 19. At sejle magssejlads er noget særligt; der sker næsten ingenting, men alligevel så meget.

Læs mere »

Øster Hurup drone og Ebeltoft

Finn og Lars sejlede fra Øster Hurup mod Ebeltoft omkring kl. 8:30. Der var ingen vind i starten, så Lars afprøvede sin drone til søs. Det viste sig svært at lande på et skib i fart, så de stoppede båden, og Lars landede dronen perfekt, hvilket resulterede i flotte dronefotos og film. Ved Djursland kom der vind, og sejlene gjorde god nytte. Lars brillierede i kabyssen og serverede kogte æg og sildemad, hvilket var lækkert. Turen til Ebeltoft forløb uden problemer, og efter noget søgning fandt de en god, men smal plads og fik båden klemt ind. Det var en god tur med både tekniske udfordringer og gastronomiske højdepunkter.

Læs mere »

Aalborg til Øster Hurup

Finn hentede sin tidligere kollega og nære ven Lars ved toget i Aalborg. Lars ville gerne være med til at sejle båden den første uge, og planen var at sejle til enten København eller Nykøbing F. Først provianterede de i Kvickly i Vestbyen. Omkring kl. 11:30, efter en gennemgang af båden og sikkerhedsprocedurer, sejlede de fra Aalborg. De kom igennem broerne omkring kl. 12, hvor Lars styrede båden perfekt, selvom han mente, han var lidt "rusten," da det var længe siden, han sidst havde sejlet.

Læs mere »

Endelig for sejl

Vi så at der vil blive en dag med rimelig vind så vi beslutte at sejle til VB i Aalborg. Det første stykke tid havde vi 5 ms fra øst, op med sejlen og alt spillede bare. Lidt sene forsvandt vinden og da vi nåede broerne i Aalborg regnede det rigtig meget. Vi kom igennem broerne og fandt en plads lige for os, men den var kun ledig til dagen efter, og der var for kort tid da vi skulle være i havnen i 2 døgn. Vi fandt en anden plads uden slutdato på (troede vi) da båden var perfekt fortøjret fik vi at vide at også den plads kun var ledig, så vi smed trosserne endnu engang. Vi besluttede at flytte til Skudehavnen her fandt vi en god plads uden tidsbegrænsning, vi fortøjede efter alle kunstens regler, da der var lovet vindstød på op til 20ms i løbet af natten.

Læs mere »

Skagenfestival

Festivalen på toppen af Danmark er for os lig med god musik, fest, hygge og lidt øl. I mange år har vi sejlet båden til Skagen natten til torsdag, da festivalen starter denne dag.I år gjorde vejret dog, at vi valgte at tage toget i stedet, da der var for meget vind til, at det ville være sjovt at sejle. Denne ændring i planerne sikrede, at vi stadig kunne nyde festivalens stemning og aktiviteter uden bekymring for vind og vejr, hvilket gjorde oplevelsen god.

Læs mere »

Kort tur til Aalborg

Finn sejlede båden til Aalborg, desværre uden vind, så ingen sejl blev sat. Da Birthe fik fri fra arbejde, kom hun ombord. Vi hentede vores gummibåd på værftet og fik den monteret bag på båden. Klokken 19 gik vi under broerne og sejlede tilbage til Hals, stadig uden vind og derfor ingen sejl. Der var dejligt solskin på begge sejlture, hvilket gjorde oplevelsen behagelig trods manglen på vind. Det var en god dag med sejlads og montering af gummibåden, samt en smuk solskinsdag på vandet.

Læs mere »

Sct. Hans i Hals

Vi vågnede til en flot solskinsmorgen. Efter morgenkaffen satte vi sejl på båden, og vejret var perfekt til det. Som belønning fik vi årets første is. Vi hyggesnakkede med naboer og sejlervenner. Til aftensmad grillede vi en bøf og nød jordbær til dessert. Senere så vi Sankt Hans-bålet og sluttede aftenen med kaffe og snak på sejlerloftet. Dagen var en dejlig blanding af sejlads, socialt samvær og hygge, hvilket gjorde den mindeværdig.

Læs mere »

Første dag i Hals

Vi sov længe og startede dagen med en stille og rolig morgenkaffe. Derefter handlede vi i Meny, hvor vi fandt Jacobsen IPA til en god pris og købte friske jordbær fra en lokal bod. Finn brugte det meste af eftermiddagen på at opsætte Garmin GPS'en, mens Birthe vaskede teak og gjorde rent ombord, så alt blev fint. Om aftenen købte vi pizza og nød en dejlig aften sammen. Vi hilste også på mange af vores sejler-venner og havde mange hyggelige snakke. Dagen var en perfekt blanding af praktiske opgaver, afslapning og socialt samvær, hvilket gjorde den både produktiv og hyggelig.

Læs mere »

Til hjem havn

Fredag var oprindeligt planlagt som løbedag, men vi aflyste på grund af flere omstændigheder. I stedet fik vi sat bommen på plads og ordnet nogle småting. Vi sejlede mod Hals og passerede broen klokken 16. Med os fra Aalborg havde vi vores stjerneskud, så da vi var kommet på plads, blev der hurtigt skabt hygge. Det var en dejlig afslutning på dagen at kunne nyde god mad og roen i havnen efter en produktiv dag.

Læs mere »

Maste-dag

Vi modtog endelig det længe ventede sallingshorn. Leveringstiden var lang, og ventetid i sejlsæsonen er aldrig sjov, men heldigvis har vejret ikke været det bedste, så det var ikke så slemt som frygtet. Vi glæder os enormt til at komme i gang med sejlersæsonen. Finn brugte det meste af dagen på at samle og klargøre masten. Klokken 19 kom Søren og Jan for at hjælpe med at sætte masten på båden, og nu er den en rigtig sejlbåd igen. Det var en stor lettelse at få masten på plads, og det føltes som en milepæl. Vi afsluttede dagen med en øl og en hyggelig stund, hvor vi delte sørøverhistorier ombord. Det var en dejlig måde at fejre den vellykkede indsats på. En stor tak til Søren og Jan for deres uvurderlige hjælp. Nu ser vi frem til mange spændende og dejlige sejlture i den kommende sæson.

Læs mere »

Weekend i Aalborg

Mens vi venter på nyt Sallings-horn. Starten af fredagen blev brugt på at udskifte grillen. Finn fandt en Napoleon TravelQ gasgrill til en god pris. Om aftenen flyttede vi ombord på båden, hvor vi hyggede os med stjerneskud og senere lidt ost og rødvin. Lørdag brugte vi dagen på en stor oprydning i kistebænkene og kasserne. Alt gammelt tovværk, der havde ligget gemt i poser i flere år, blev smidt ud. Vi købte også nye bokse til boghylderne, så alle småting blev sorteret – skønt. Lørdag aften blev grillen naturligvis afprøvet – lækkert. Søndagen startede med en løbetur, og senere nød vi mad fra Street Food. Det var en dejlig og produktiv weekend på båden, hvor vi fik ordnet mange praktiske ting og samtidig havde tid til hygge og afslapning.

Læs mere »

Det sker så bare ikke

I Pinsen planlagde vi at gøre masten klar, så den kunne sættes på så snart båden kom i vandet. Til vores store skræk opdagede vi, at det ene sallingshorn var skævt. Vi fjernede det fra masten og opdagede en stor revne helt inde ved mastebeslaget. Vi blev enige om, at det skulle udskiftes med det samme. Et nyt sallingshorn blev derfor bestilt lige efter Pinsen, så vi kunne sikre mastens stabilitet og sikkerhed før den kommende sejlads. Hele processen understregede vigtigheden af grundig inspektion og rettidig vedligeholdelse af bådens udstyr.

Læs mere »

Mast af tur til værftet

Vi sejlede båden fra AS til VB, hvor vi kunne låne mastekranen. Louise, Oliver og Søren kom og hjalp med at tage masten af. Vi lagde båden på en gæsteplads og tilbragte weekenden om bord. Søndag sejlede vi båden over til værftet. Nu er hun klar til Silic one-behandling. Det var en produktiv weekend, hvor hele besætningen arbejdede sammen for at få alt klart. Forberedelserne gik glat, og vi ser frem til de forbedringer, Silic one vil bringe.

Læs mere »

Søsætning

Paw satte Fru Bibi i vandet. Vi sejlede ud på gæsteplads i AS og ventede på en dato fra værftet, så bundmalingen kunne påføres. Det var en spændende tid, fyldt med forventning, mens vi forberedte båden til den kommende sæson og nye eventyr.

Læs mere »